Sidas kerékpáros

Sidas talpbetét kerékpárosoknak

A legjobb, egész lábat támogató Sidas kerékpáros talpbetét bringásoknak. Különböző keménységű anyagokból épül fel, és igazodik a lábad egyéni formájához. Használatával megelőzhető a láb fájdalmának kialakulása, és a vízholyagok megjelenése a talpon. 

Parti  Andris (Olimpikon MTB versenyző) is kapott a kerékpáros változatból egyet.  Élményei, tesztje:


A speciális személyre készített cipőbetétekről elsőre az embereknek, a lúdtalp illetve hasonló problémakezelő betétek jutnak eszébe, akárcsak nekem. Én is kaptam még kiskoromban ilyen lúdtalpbetétet, de szerencsére, azóta nem volt semmi ilyen problémám.

Azonban nem sokkal az Országos Bajnokság előtt kaptam egy, a lábamra készített Conform’Able 3D cipőbetétet. Ez előtt tökéletesnek tartottam a Bontrager cipőm gyári betétjét, mert ez is jól ki van találva, azonban miután kipróbáltam ezt a talpalávalót megváltozott a véleményem.

Az elkészítése mindössze 20 percet vett igénybe . Én természetesen a cég bringás betétjét kaptam, de van kimondottan futáshoz, túrázáshoz, síeléshez optimalizált verzió is. Az elkészítés azzal kezdődik, hogy rá kell állni egy gépre, illetve egy homokkal teli „tömlőre”, amibe kialakul a láb lenyomata, majd ezekből a tömlőkből kiszívják a levegőt. Ennek következtében a láb lenyomata tökéletesen megkeményedik. A következő lépés, hogy a kissé felmelegített, ekkor még szinte tök sima betétet beillesztik a láblenyomatba, majd ismét rajta kell állni pár percet.

AZ idő leteltével megdöbbenve vettem észre, hogy a sarkamnál mindkettő betéten egy- egy furcsa csík alakult ki. Elsőre azt hittem, hogy meggyűrődött, de kiderült ez csak egy inam lenyomata. Ezek után a tökéletesen a talpam formájára merevedett betétet belefaragták a cipőmbe.

Miután felvettem ülve a cipőt furcsa érzés volt, nem kényelmetlen, de furcsa. Viszont mikor ráálltam, máris hihetetlen jó érzés fogott el. Éreztem, hogy teljes mértékben alátámasztja a talpam mindenhol.
A bringázásra voltam még kíváncsi, milyen érzés lesz. Az első tesztem a Pilisvörösvári OB. pályán volt és nagyon jó volt vele tekerni, egész máshogy osztotta el terhelést a talpamon, sokkal egyenletesebben. Aznap megdöntöttem minden korábbi köridő rekordomat a pályán, a 40 fok ellenére.


A hosszú távú tapasztalataim is nagyon pozitívak: még soha nem érzett plusz komfortot adott a cipőmnek, mintha hirtelen az egész cipő személyre lett volna szabva. A szellőzés szempontjából is tökéletes, bár nálam ez nem szokott sarkalatos kérdés lenni.
Az Országos Bajnokságon ezt használtam, nem tudom menyiben segítette ez a győzelmemet, de ott volt a cipőmben az biztos.

 
/